S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Malí Vinaři na Facebooku

Aurelius kabinet Cuvée Chardonnay Moravské zemské víno Hibernal suché Julie Kerner  růžové víno sladké Merlot hořčice Prodej vín Müller-Thurgau slámové Muškát Moravský Pálava Rulandské bílé maly vinar Rulandské šedé červené víno Ryzlink rýnský polosuché Ryzlink vlašský Sauvignon výběr z hroznů Sylvánské zelené Delikatesy pozdní sběr Tramín Veltlínské zelené Cabernet Moravia ledové víno fois gras Cabernet Sauvignon Dornfelder výběr z bobulí teriny Neronet paštiky Zweigeltrebe bílé víno svatomartinské polosuché Rulandské modré klaret vína Svatovavřinecké víno červené malí vinaři víno eshop rodinné vinařství hénaff Malverina Sahib bag in box rilety čokolády Jordi's



Slámové víno

Slámová vína jsou přívlastková vína, kde jsou k výrobě použity vyzrálé hrozny(sklízené na přelomu října a listopadu), z nichž se odpařila část vody. Hrozny musejí být minimálně po dobu tří měsíců umístěné na slámě, rákosu, nebo volně zavěšené. Průběžné kontroly a odstraňování poškozených bobulí pomáhají předcházet hnilobě, která představuje jedno z největších rizik výroby. Během tří měsíců se odpaří podstatná část vody, takže podíl cukru dosáhne zhruba 20% hmotnosti. Pro slámová vína je typický vysoký zbytkový cukr, obvykle nižší obsah alkoholu a vysoká extraktivnost.


MWFlMWJ