Mikrovinařství Schattau Ing. Tomáše Plocra se specializuje na bio vína s vyšším zbytkovým cukrem. Vinohrady vinařství jsou situovány v obci Šatov v krásných viničních tratích Skalky, Na vinici a Peklo. Ve viniční trati Skalky je pěstován Ryzlink rýnský, Sauvignon a Hibernal. V roce 2011 vyprodukovalo vinařství Schattau zhruba 5 tisíc lahví, vín z ročníku 2012 bude téměř dvojnásobně. Tomáš Plocr absolvoval Mendlovu univerzitu v Brně –obor Vinohradnictví a vinařství. Obhospodařování vinic probíhá pouze velmi šetrnými bio prostředky – výluhem z kopřiv, fenyklovým olejem, pomerančových olejem, práškem do pečiva. Při výrobě vína se snaží skloubit moderní poznatky a technologie se starými metodami předků, které jsou prověřené staletími. Ve vinohradu se snaží uplatňovat vedení na hlavy. Hlavy mají u sebe kůl a tahá je a stříhá už od země. Když jsou hrozny blíže k zemi, tak lépe vyzrávají, nežli na klasickém vedení. Nemají vytvořený kmínek a hrozny visí třeba jendvacet centimetrů nad zemí.