S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Malí Vinaři na Facebooku

Aurelius kabinet Cuvée Chardonnay Moravské zemské víno Hibernal suché Julie Kerner  růžové víno sladké Merlot hořčice Prodej vín Müller-Thurgau slámové Muškát Moravský Pálava Rulandské bílé maly vinar Rulandské šedé červené víno Ryzlink rýnský polosuché Ryzlink vlašský Sauvignon výběr z hroznů Sylvánské zelené Delikatesy pozdní sběr Tramín Veltlínské zelené Cabernet Moravia ledové víno fois gras Cabernet Sauvignon Dornfelder výběr z bobulí teriny Neronet paštiky Zweigeltrebe bílé víno svatomartinské polosuché Rulandské modré klaret vína Svatovavřinecké víno červené malí vinaři víno eshop rodinné vinařství hénaff Malverina Sahib bag in box rilety čokolády Jordi's



» Vinařství Proqin
Vinařství Proqin, Velké Němčice

Vinařství Proqin se zaměřuje na produkci klasických šumivých vín metodou kvašení v láhvi a mešních tichých vín.

V produkci tichých vín nerespektuje tradiční standardy rodinného vinařství a přináší nové způsoby výroby a zrání vín. Proqin je rodinné vinařství z Velkých Němčic. Rodina Prokešů zde vyrábí víno již po několik generací. Jejich vinařský osud odstartovala nešťastná náhoda, kdy se jim utopil strýc ve víně. Nyní jim to zas víno musí vracet v pozitivním směru. Bylo založené v roce 2007 rodinou Prokešů. Otec - František i dva synové Martin a Kamil úspěšně pracovali v minulosti pro úspěšné jiné vinaře a rozhodli se spojit své vzdělání, um a praxi v rodinné firmě, kde sice nemají technologii za stovky milionů, ale také „nevaří“ pro supermarkety. Vína jsou vyráběna v malých šaržích pro daleko menší okruh spokojených zákazníků.

Vinařství Proqin pěstuje révu na jihozápadně orientovaných vinicích s humózně-sprašovitým typem půdy v jedinečné a vyhlášené trati Punty, která leží přímo na 49° rovnoběžce. Mají též pronajatou vinici od farního úřadu a proto každoročně vznikají unikátní mešní vína z odrůd Neuburské, Rulandské bílé a Cabernet Moravia.

Proqin se specializuje na výrobu šumivých vín, která vyrábí ručně tradiční metodou kvašení v láhvi po dobu 9 měsíců. Na otevírání sektů je v rodině určen mladší ze dvou bratů - Kamil, několinásobný mistr ČR v sabráži (sabrage = sekání sektů šavlí či jiným kuriózním předmětem - podkůvkou od krojové boty, skleničkou nebo dokonce golfovou holí).

 

Kliknutím přejdete na výběr vín z Vinařství Proqin.p. Prokeš z Vinařství Proqin

ZmQ0ZD